Met een Meta Business Manager (tegenwoordig: Meta bedrijfsportfolio) kun je al je bedrijfsmiddelen gemakkelijk onder brengen op één plek. Bedrijfsmiddelen zijn bijvoorbeeld je Facebook pagina(‘s), Instagram account(s), Meta Advertentieaccount(s) of Meta Pixel(s). In de volgende stappen leggen we uit hoe je in de meta business manager toegang verleent.

Meer over de Meta Business Manager / Meta bedrijfsportfolio

Toegang verlenen tot de Business Manager / Bedrijfsportfolio

Toegang verlenen kan op twee manieren. Zo kun je iemand toevoegen als beheerder aan je meta business manager, of een andere business manager toegang geven door middel van een partner verzoek.

Tip: In de volgende stappen zijn de gegevens voor internetmensen verwijderd. Je ontvangt de gegevens van ons per mail!

Voor je begint

Om deze stappen te doorlopen moet je:

1. Een business manager hebben
  2. Navigeren naar de instellingen van de Business Manager
  3. Een beheerdersrol hebben in de Business Manager

Toevoegen als partner

1. Navigeer in het linkermenu naar ‘Partners’.
  2. Klik op ‘Add’ of ‘Toevoegen’.
  3. Klik op ‘Geef een partner toegang tot jouw bedrijfsmiddelen’ of ‘Give a partner access to your assets’.
  4. Je moet nu een Business ID invoeren. Het Business ID van internetmensen.nl ontvang je over de mail.

Tip: je eigen business ID vind je in de URL als je in de business instellingen zit.

Toevoegen met beheerdersrol

1. Navigeer in het linkermenu naar ‘Personen’
  2. Klik in dit menu op ‘Mensen toevoegen’. Vul het e-mailadres ‘XYZ@internetmensen.nl ‘ in (zie mail).
  3. Geef dit account volledige controle (dat klinkt wat spannend, maar is nodig om goed te kunnen helpen). Klik bij de categorie ‘Volledige controle’ op het dropdown menu naast ‘Alles’ en selecteer ‘Beheren’.
  4. Ga door naar ‘Bedrijfsmiddelen met toegang selecteren’

Bedrijfsmiddelen met toegang selecteren

1. In het volgende menu kies je de bedrijfsmiddelen waartoe je toegang verleent. Je moet deze allemaal handmatig selecteren.
  2. Kies eerst de pagina. Dit moet in ieder geval de pagina zijn waarmee we voor jullie advertenties gaan plaatsen. Vink ‘Advertenties’, ‘Statistieken’ en ‘Leads’ aan in het rechtermenu.
  3. Ga naar ‘Advertentieaccounts’ in het meest linker menu. Kies het advertentieaccount waar tot nu toe advertenties in hebben gedraaid. Kies voor alle toegang in het linkermenu.
  4. Hebben jullie ooit een Pixel gebruikt? Kies deze dan ook in het rechtermenu en verleen alle toegang in het linkermenu.
  5. Check onder ‘Instagram accounts’ of je ook hier de toegang kan verlenen. Mogelijk moet je hiervoor inloggen.
  6. Klik op ‘Opslaan’ of ‘Save Changes’. Wij ontvangen nu een uitnodiging om de door jou gekozen bedrijfsmiddelen te beheren.