Toegang tot Meta Bedrijfsinstellingen

De Meta bedrijfsinstellingen zijn de instellignen van je Meta Business Manager account. Een Meta Business Manager (ook wel Business Portfolio) is een centrale plek waar je alle Meta onderdelen van je bedrijf kunt beheren, los van je persoonlijke Facebook-profiel of een specifieke Facebook pagina.

Er zijn twee methoden om naar de Meta bedrijfsinstellingen te navigeren. Eén methode werkt via de nieuwe Meta Business Suite, de andere methode stuurt je naar de ‘oude’ weergave.

BELANGRIJK: Het is voor beide methoden belangrijk dat je bent ingelogd in Meta. Onderstaande stappen werken dus alleen als je bent ingelogd. Ben je dat niet, dan zul je eerst een inlogscherm tegenkomen.

Voor je begint

Om deze stappen te doorlopen moet je:

1. Een business manager hebben

Methode 1: via de Meta Business Suite

1. Navigeer naar facebook.business.com. Je zult direct in de Meta business suite komen.
    Note: Indien er meerdere pagina’s onder de business manager vallen zul je automatisch de pagina-instelling van een pagina in je scherm zien.
  2. Open het drop-down menu aan de linkerkant, waar de pagina-naam is vermeld
  3. In het dropdown menu zul je de business manager zien met daaronder alle pagina’s die onder die business manager vallen. Klik op het tandwiel icoontje naast de business manager.
  4. Je zult nu een aantal instellingen kunnen aanpassen. Voor alle andere instellingen zal hij je doorsturen naar de business settings uit methode 2.

Methode 2: via de Business settings

1. Navigeer naar business.faceboook.com/settings. Note: Als je in meerdere Business Manager Accounts zit, zul je hier eerst het juiste account moeten selecteren. Zo niet, dan zul je de weergave uit stap 2 zien.
  2. Navigeer naar de bedrijfsinstellingen van het business manager account.
  3. In dit scherm zie je de verschillende instellingen in het meest linker menu. In ‘Personen’ kun je zien wie er toegevoegd is aan de bedrijfsmanager. Verzoeken tot pagina of advertentieaccount toegang staan onder de respectievelijke instellingen