Heb ik een Meta Business Manager Account?

Checken of je Facebook pagina onder een Business Manager Account valt

Een Meta Business Manager (ook wel Business Portfolio) is een centrale plek waar je alle Meta onderdelen van je bedrijf kunt beheren, los van je persoonlijke Facebook-profiel of een specifieke Facebook pagina. In een bedrijfsmanager kun je bijvoorbeeld verschillende pagina’s onderbrengen, maar ook Instagram accounts, advertentie accounts en Pixels.

Meer over de Meta Business Manager / Meta bedrijfsportfolio

Het kan voorkomen dat je Facebook Pagina onder een Business Manager valt, zonder dat je dit weet. Toegang verlenen tot je Facebook pagina om te adverteren kan hierdoor ingewikkelder worden. Daarom is het belangrijk om te checken of je Facebook pagina onder een Business Manager account valt.

Voor je begint

Om deze stappen te doorlopen moet je:

1. Ingelogd zijn in Facebook

Overschakelen naar je Facebook Pagina

1. Navigeer naar facebook.com.
  2. Je komt dan op je persoonlijke pagina terecht en ziet je reguliere ‘Feed’ met de pagina’s die je volgt. Rechtsbovenin zie je je eigen profielfoto.
  3. Als je op je profielfoto klikt, kun je schakelen naar je Facebook pagina. Als je meerdere pagina’s beheert, klik je op ‘alle profielen bekijken’ en selecteer je de juiste pagina.

Navigeren naar je Facebook pagina

1. Je bent op de Feed van je pagina. Dit zijn de pagina’s die jouw Facebookpagina volgt. Je kunt hier ook reageren als je bedrijf.
  2. Klik in het linkermenu op je paginanaam om naar je Facebookpagina te gaan.

Navigeren naar de pagina toegang instellingen

1. Op je Facebookpagina zie je bovenin drie knoppen. Klik op ‘Beheren’. Je opent nu de beheerdersinstellingen van de pagina.
  2. In de instellingen vind je in het linkermenu de knop ‘Paginatoegang’. Je komt nu het paginatoegang menu.

Als je de ‘Beheren’ knop niet ziet is het waarschijnlijk dat je geen beheerder bent van de pagina. Vraag de beheerder van de pagina om deze stappen te voltooien.

Valt mijn Facebook Pagina onder een bedrijfs manager account?

In het Paginatoegang menu kun je checken of jouw Facebook Pagina onder een bedrijfsmanager valt. Als dat zo is, zul je een stamboom-achtige constructie zien. Het ID van de bedrijfsmanager staat vermeld onder de naam van de bedrijfsmanager.