Social media marketing

Zet jij al social media in om jouw doelgroep te bereiken? Social media, zoals Facebook, spelen een belangrijke rol als het gaat om het creëren van binding met jouw bedrijf. Bovendien leidt social media marketing vaak tot nieuwe leads en sales. Het is af en toe lastig om te bepalen hoe je social media het beste in kunt zetten. Daar kunnen wij jou bij helpen!

Wat is social media marketing?

Bij social media marketing draait het om het inzetten van verschillende social media kanalen om zo je klanten te bereiken. Hiermee kun je uiteindelijk je marketing doelstellingen behalen. Wanneer je social media marketing goed inzet voor je bedrijf, kan dit veel geld opleveren. Je kunt ervoor kiezen om betaalde Social Advertising campagnes op te zetten, maar ook door sociale media kanalen onbetaald in te zetten kun je veel potentiële klanten bereiken.

Social Media Strategie

Veel bedrijven gebruiken social media zonder hier een vooraf vastgestelde social media planning of strategie voor te maken. Dit zorgt er vaak voor dat zij op sommige kanalen maandenlang niets plaatsen. Hierdoor loopt het aantal volgers niet op. Om het meeste uit je social media campagne te halen is het dus belangrijk vooraf een social media strategie op te stellen. Hierin zijn er een paar dingen waar je om moet denken:

  • Welke sociale media kanalen ga je gebruiken? Gebruik niet alle social media platforms. Zorg ervoor dat je de focus legt op de platforms die je klanten ook echt gebruiken. Is je doelgroep wel actief op Facebook, Instagram of Snapchat? Wanneer je weet welke platforms jouw klanten gebruiken, kun je je daarop richten.
  • Hoe ziet je social media plan eruit? Erg belangrijk bij social media marketing is het opstellen van een planning. Zorg ervoor dat je dagelijks op berichten kunt reageren, en regelmatig een bericht plaatst. Door middel van een social media plan zorg je dat je content goed verspreid is over een langere periode. 
  • Wat voor content ga je plaatsen? Ook wat je plaatst is van belang. Content van goede kwaliteit is voor al je social media platforms nodig! 

Nadat je al deze overwegingen in acht hebt genomen kun je jouw social media strategie gaan opstellen! Like je ons dan meteen ook even op Facebook?  

Hulp nodig?

Heb je zelf weinig ervaring met het gebruik van social media marketing? Of heb je te weinig tijd om te besteden aan het opzetten van een goede social media strategie? Wij kunnen je helpen met het inrichten van je campagne; zodat jij het meeste uit je campagne kunt halen. Het is ook mogelijk om je complete social media marketing aan ons uit te besteden. Wij verzorgen dan je platforms en en voeren jouw social media strategie door. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!