Het voorkomen van spam

Voor het voorkomen van spam maken we gebruik van verschillende tools die spam inzendingen op formulieren voorkomen en tegelijkertijd het afleveren van gewenste e-mail betrouwbaar maken.

Afleveren van e-mails
Het vereist alleen een aanpassing in de DNS en dan worden mails vanuit wordpress via een externe service verstuurd die uitmunt in het afleveren van mails. Al dat werk en vooral onzekerheid is dan uit handen en je hebt dan de best mogelijke manier om mails aan te laten komen. Wij verzorgen de configuratie van de tools, de instellingen binnen wordpress en de licentie.

Spamfiltering
Direct hieraan gekoppeld is een spamfilter dat het heel goed doet. Op dit moment komt er vrijwel geen spam doorheen en false positives hebben we nog niet meegemaakt. Op dit moment werkt dit beter (en leuker/beter voor de conversie) dan CAPTCHA’s of andere technieken. Deze techniek is niet beschikbaar op een andere manier. Wij verzorgen dan configuratie van wordpress, de service en de licentie.

Waarom samen?
De spamfiltering is nodig om de smtp service schoon te houden, anders krijgen we daar een negatieve rating en geblokkeerde accounts. Ze houden elkaar scherp zeg maar.

Logs
Wij controleren dagelijks of de aantallen verstuurde mails kloppen en onderzoeken elke mail waarvan in de logs blijkt dat deze niet afgeleverd is. Tevens stellen we de formulieren zo in dat het ook inzichtelijk is om welke mail het gaat en dat de afzender en reply to velden kloppen.