SEO teksten schrijven

Na lang typen en verbeteren heb je wat content op je website staan. Hierin staat de belangrijkste informatie over jou en jouw bedrijf, de kernwaarden en eigenschappen waar je trots op bent. Maar je wil dan natuurlijk wel dat de juiste mensen deze webcontent ook onder ogen krijgen. Dit kun je aanpakken door het schrijven van SEO teksten. Misschien heb je hier al het een en ander over gelezen. Bijvoorbeeld, dat je een hoge zoekwoorddichtheid wilt hebben op een pagina. Dat is zeker waar, maar er komt nog meer bij kijken.  

SEO webteksten schrijven, hoe pak je dat aan?

SEO staat voor Search Engine Optimilization. Het schrijven van seo teksten gaat dus over het schrijven van webteksten die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Als SEO tekstschrijver zijn wij daarom bezig met wat voor tekst zoekmachines prefereren. Eigenlijk is SEO optimalisatie een heel proces. Daarom gebruiken wij een stappenplan bij het maken van content:

Stap 1. Ken je doelgroep

Voordat je één woord op papier zet, is het belangrijk om te brainstormen. Ga bij jezelf na wat het doel van de pagina is. Voor welke bezoekers schrijf je de tekst? SEO schrijven begint met het bepalen van je potentiële doelgroep(en). Uiteindelijk zijn zij degene die de website gaan lezen en na afloop iets moeten doen. Door vooraf na te denken over mogelijke klanten schrijf  je betere en doelgerichte teksten.

Stap 2. Kies je zoekwoorden

Nu je weet wie jouw ideale klant of lezer is, is het tijd om hem of haar beter te leren kennen. Of eigenlijk het zoekgedrag van jouw potentiële bezoekers. Wat zijn nou woorden die zij vaak gebruiken om te zoeken? Op welke zoekwoorden moet jij je wel of niet richten? Wij helpen jou graag met het beantwoorden van dit soort vragen. Dit doen wij met een zoekwoordenonderzoek. Aan de hand van deze analyse brengen wij interessante zoekwoorden voor jouw bedrijf in kaart.

Stap 3. Schrijven, schrijven…

Met de doelgroep, hun zoekgedrag en de juiste zoekwoorden in het achterhoofd begint nu het echte schrijfproces. Als je een tekst gaat schrijven, raden wij aan om nog niet te veel aan de zoekmachines te denken. Eerst ligt de focus op de boodschap van jouw bedrijf. En natuurlijk de acties die bezoekers op jouw website moeten uitvoeren. Per slot van rekening wil je dat zij voor jouw diensten of producten kiezen.

Stap 4: en SEO schrijven.

Goed, je tekst is af. En nu? Zoekmachines lezen teksten niet zoals mensen, maar zij hebben wel signalen nodig om de inhoud van jouw pagina te snappen. Die signalen geef je door de zoekwoorden op bepaalde plaatsen in een tekst te verwerken. Bijvoorbeeld in de inleiding, tussenkoppen, alt-teksten (bij foto’s) en tenslotte de afsluitende alinea. Op die manier is jouw content niet alleen voor mensen, maar ook zoekmachines geschikt.

Hulp nodig?

Naast het proces van SEO schrijven spelen nog andere zaken een rol bij het online vindbaar maken van jouw bedrijf. Wil je weten hoe internetmensen.nl met SEO optimalisatie of andere vormen van online marketing kan helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Kennis · Strategie · Resultaat

Ons team van gedreven internetmarketeers helpen je met de krachtige realisatie van jouw doelstellingen. Vakkundig, snel en no-nonsense. Wij analyseren het grotere plaatje en maken een duidelijke strategie en planning. Samen gaan wij van inzicht naar online actie.