Hoger in Google

Voor veel potentiële klanten begint de zoektocht naar een dienst of product bij een zoekmachine. Het liefst wil je natuurlijk dat deze klanten meteen op jouw website stuiten. Dat jouw website hoog in Google, of een andere zoekmachine, staat, kan daarom van groot belang zijn voor de vindbaarheid van je website. Maar hoe pak je dit aan? En wat komt er allemaal bij kijken om hoger in Google te komen? Dat heeft alles te maken met SEO.

SEO en Zoekmachine optimalisatie

SEO, ofwel, Search Engine Optimization, betekend eigenlijk niets anders dan het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Natuurlijk is het in de eerste plaats belangrijk dat er  interessante informatie voor klanten op de website staat. Maar deze content is ook van belang voor zoekmachines. Ook zij ‘lezen’ namelijk jouw website. Hoe beter Google de website kan ‘lezen’, hoe beter hij die kan koppelen aan relevante zoekopdrachten en zoekwoorden. En daardoor komt jouw website bij die zoekwoorden dus hoger in Google te staan!

Hoe kom ik hoger in Google?

Om te zorgen dat Google jouw website goed kan ‘lezen’, en jouw website dus hoog in Google komt te staan, is SEO dus van groot belang. Maar wat wil die zoekmachine dan precies? Helaas houdt Google de werking van de zoekmachine geheim. Maar wij hebben wel een aantal tips voor je op een rijtje gezet, die jou kunnen helpen in het optimaliseren van je webteksten en jouw website hoger in Google kunnen plaatsen. 

Nóg hoger in Google

De bovenste plaatsen in de zoekresultaten zijn gereserveerd voor advertenties. Om bovenaan in Google te staan zal je naast zoekmachine optimalisatie dus ook zoekmachine advertenties in je online marketing strategie moeten opnemen. Gelukkig kunnen wij je ook met Search Engine Advertising helpen!

Verbeter de vindbaarheid van je website

Als SEO specialisten kunnen wij je helpen met het verbeteren van de online vindbaarheid van jouw website en om hoger in Google te komen. Wij kijken hierbij bijvoorbeeld naar relevante zoektermen en hoe die te implementeren in de teksten en pagina’s op jouw website. Neem vandaag nog contact op met internetmensen.nl en kijk samen met ons hoe SEO voor jouw website kan werken. Ga van inzicht naar online actie!