Affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing en is het adverteren van een product of dienst van iemand anders op uw website. In ruil daarvoor ontvangt u een commissie per gesloten lead of sale van de adverteerder.

Bij het gebruik van affiliate marketing moet er op een aantal aspecten gelet worden. Zo moet de advertentie bij uw website passen en is het handig om informatie bij de advertentie te plaatsen. Verder moet u ook nooit te veel advertenties op uw website plaatsen, want dit schrikt mensen natuurlijk af.

Hoeveel levert affiliate marketing u op?

De opbrengsten voor affiliate marketing zijn resultaatgericht, wat betekent dat er pas na een transactie betaald wordt. De totale opbrengsten variëren en zijn afhankelijk van de type verkoop. Zo zijn digitale producten makkelijker te verkopen dan fysieke producten. In de meeste gevallen wordt er een percentage van een transactie afgesproken, maar er kunnen ook vaste bedragen per transacties uitgekeerd worden.

Affiliate netwerk

Er is ook een mogelijkheid om een tussenschakel te hebben tussen uw bedrijf en de adverteerders, waardoor je snel en eenvoudig een groot netwerk kunt creëren. Door middel van deze netwerken kunnen de conversiematchings verzorgd worden en kunnen de commissies uitbetaald worden aan u. Wat heb je aan een affiliate netwerk? Deze netwerken zorgen ervoor dat u en de adverteerders beter gaan samenwerken en zou de adverteerder een adviserende rol op zich kunnen nemen. Verder zorgt een  affiliate netwerk er ook voor dat diverse campagnes actief bijgehouden worden.

Welke voordelen heeft een affiliate netwerk voor u? Een affiliate netwerk zorgt ervoor dat u zelf geen adverteerders hoeft te zoeken. Het netwerk kiest en screent de adverteerders en u hebt de mogelijkheid om deze te testen.

Overweegt u om gebruik te maken van affiliate marketing en/of een affiliate netwerk of wilt u hier meer informatie over? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.